♥ MIJN FAVORIETE SERIES, FILMS EN BOEKEN ♥

Ken je dat? Het regent, dan sneeuwt het, dan onweert het, dan gaat het opeens hagelen en dan schijnt toch het zonnetje weer. Met zulk wisselvallig weer in Nederland wil je niks anders doen dan jezelf opkrullen in je dekentje met je meest comfy kleren aan, jezelf belonen met wat lekkers en gewoon een leuke serie kijken, een spannende film of een goed boek lezen. Ik raakte door dit weer geïnspireerd om een artikel te schrijven over mijn favoriete tv-series, boeken en films. Wil je weten wat mijn guilty pleasures zijn met dit typisch Nederlandse weer? Lees dan vooral verder en misschien zit er ook wel wat tussen voor jou!

Mijn favoriete tv-series:
1.  
          #1 The Vampire Diaries
Op dit moment zit ik helemaal in The Vampire Diaries, daarom heb ik hem ook op nummer 1 gezet. Voor degenen die deze serie nog niet kennen, zal ik in het kort uitleggen waar deze serie over gaat. The Vampire Diaries gaat over Elena Gilbert (gespeeld door Nina Dobrev) en de vampier broers Stefan (Paul Wesley) en Damon Salvatore (Ian Somerhalder). In deze serie gebeurt echt werkelijk van alles. Naast vampieren komen er ook heksen, geesten,dubbelgangers, weerwolven en hybrides voor in de serie. Als ik nu zou moeten gaan uitleggen waar de serie precies over gaat, dan ga ik wel echt zo’n 5 pagina’s nodig hebben. Kortom, als jij dol bent op de films van Twilight (die ik zelf overigens niet zo goed vind, maar goed!) dan kan ik je The Vampire Diaries zeker weten aanraden. Op dit moment zijn er al 5 seizoenen uit op DVD en is seizoen 6 nog bezig in de VS. Zelf volg ik seizoen 6 op Popcorn Time (Thank God!). De serie zit vol spanning, sensatie, actie en romantiek. Als je eenmaal aan deze serie begint, kan je gewoon echt niet meer stoppen. En wat vooral een pluspunt is, zijn de knappe koppen die te zien zijn in de serie ;)
#2 Teen Wolf
Nu zal je wel denken: oh jee, nog een serie over bovennatuurlijke wezens. Ik ben gewoon eenmaal dol op dit soort series en films. Teen Wolf gaat (uiteraard) alleen over weerwolven zelf. Op een avond word de eens dood normale tiener Scott McCall (gespeeld door Tyler Posey) gebeten door een weerwolf en verandert hij zelf ook in een weerwolf. Zijn hele leven verandert door die ene beet. Stiles Stilinski (Dylan O’Brien), zijn beste vriend, sleurt hem overal doorheen. Scott wordt verliefd op de nieuwe leerlinge Allison Argent (Crystal Reed) die de dochter blijkt te zijn van een weerwolfjager. Dat zorgt natuurlijk voor flink wat moeilijkheden. Ook in deze serie gebeurt er weer van alles. Als je The Vampire Diaries leuk vindt, dan vindt je Teen Wolf vast ook leuk. Er zijn al 4 seizoenen, maar ik ben zelf nog bezig met seizoen 3.


#3 Glee
Eens even wat anders dan die bovennatuurlijke series. High School Musical, maar dan de serie variant en ook veel minder kinderlijker. Ik volg deze serie ook al sinds hij in 2010 op de Nederlandse televisie te zien was. Na een paar weken werd de serie al afgeschaft van de buis, omdat hij te weinig kijkcijfers had. Maar in 2011 werd de serie weer hervat en werd Glee mega populair. Glee gaat dus over leerlingen op een Amerikaanse High School. De ‘’losers’’ van de school zitten in de Glee Club. Of anders gezegd, in het zang clubje van de school. In de serie doen ze covers van wat oudere nummers tot de hits van vandaag en doen ze mee aan allerlei wedstrijden tegen andere Glee Clubs van andere scholen. Op dit moment zijn ze bezig met seizoen 6, wat ook het laatste seizoen zal zijn van de Glee serie. In de serie komen de dagelijkse problemen van tieners voorbij. Je kan jezelf wel herkennen in minstens één van de zovele personages. Dat maakt Glee ook zo leuk. Het is een genot om naar te kijken (en te luisteren) en tegelijkertijd leer je ook weer wat over problemen in het leven. 5  
#4 Desperate Housewives
Last, but definitely not least, Desperate Housewives! Het is inmiddels al best een oude serie, maar hij blijft zo leuk om te kijken. In deze serie volg je de levens van huisvrouwen die beste vriendinnen zijn door de ogen van hun overleden buurvrouw. Ze wonen allemaal in dezelfde typische buitenwijk waar ze echt van alles meemaken. Alles wat je kunt bedenken, gebeurt in Wisteria Lane. De serie zit vol drama, romantiek, komedie, thriller en mysterie. Voor ieder wat wils dus! Desperate Housewives bestaat uit 8 seizoenen. Seizoen 8 is ook het aller laatste seizoen van deze geweldige serie. Als het aan mij lag, mochten er wel nog 10 seizoenen meer komen. Maar aan alles komt (helaas) natuurlijk een eind. Omdat ik alle seizoenen op DVD heb (deze verslaving was namelijk begonnen door mijn moeder die ook dol is op deze serie en alle DVD boxen had gekocht) kijk ik alle seizoenen regelmatig nog terug. Je krijgt gewoon niet genoeg van deze serie en het is zeker een aanrader!Mijn favorieten films:

#1 Harry Potter
Oke, don’t judge me. Ik ben dol op de films en de boeken van Harry Potter. Van kleins af aan keek ik al Harry Potter. Ik kan zelfs zeggen dat ik ben opgegroeid met Harry Potter. Niet alleen ik keek ernaar, mijn moeder en oma waren er ook dol op (nog steeds!). Mijn oma en moeder kochten altijd de boeken en DVD’s. Altijd als er een nieuwe boek uit kwam, dan werd er om midden nacht bij een bepaald winkeltje een soort release party gegeven. Daar gingen mijn moeder en oma ook altijd heen. Een paar keer mocht ik mee. Je kon dan het nieuwste Harry Potter boek kopen, je kreeg smekkies in alle smaken en iedereen was verkleed als een van de personages uit de boeken en films. Dat vond ik natuurlijk helemaal fantastisch. Maar goed, laat ik het dan nu maar vooral hebben over de filmreeks zelf anders kan ik nog uren doorgaan over die ene avond.
Ik neem aan dat iedereen wel weet waar de films en boeken over gaan, maar ik ga het alsnog proberen om het in het kort uit te leggen. De filmreeks gaat dus over Harry Potter. Op zijn elfde verjaardag krijgt hij een uitnodiging om een student te worden op Hogwarts (Zweinstein). Een school voor Hekserij en Hocus Pocus. Harry is dus geen normale jongen, maar een tovenaar. Ook komt hij erachter dat zijn ouders niet zijn omgekomen in een auto ongeluk, maar zijn vermoordt door de machtige Voldermort. Voldemort kon alleen Harry niet vermoorden, de spreuk weerkaatste en zo verdween Voldemort. Doordat de spreuk weerkaatste, kreeg Harry ook de bekende bliksemschicht litteken op zijn voorhoofd. Als Voldemort weer tot leven komt, zal hij achter Harry Potter aankomen om hem alsnog te vermoorden. Naast studeren op Hogwarts, is Harry Potter ook een echte held. 


#2 Divergent
Mijn tweede favoriete film waar ik nooit genoeg van zal krijgen, is Divergent. Divergent gaat over Tris Prior die woont in Chicago. Maar het is niet zomaar Chicago. Deze futuristische Chicago is verdeeld in vijf facties. Abnegation, Erudite, Amity, Candor en Dauntless. Elke factie staat weer voor iets anders. Als Tris en haar broer Caleb 16 zijn, moeten ze deelnemen aan een test waaruit zal blijken in welke factie ze werkelijk thuis horen. Voordat ze moeten kiezen, zitten ze in het leidende factie Abnegation. Als Tris de test doet, komt ze erachter dat ze in meerdere facties thuis hoort, terwijl er eigenlijk maar 1 factie uit moet komen. Tris is een Divergent. Iemand die bij meerdere facties thuis hoort. Zeer zeldzaam en ook erg gevaarlijk. Ze mag het ook tegen niemand zeggen, want het kan haar leven kosten. Ze moet toch 1 factie kiezen waar ze de rest van haar leven zal moeten blijven. Daarbij moet ze ook een slimme keuzen maken, want niemand mag erachter komen dat ze Divergent is. Tijdens de ceremonie kiest ze voor de factie Dauntless. Meteen naar de ceremonie wordt ze geleid naar de ‘’thuisbasis’’ van Dauntless. Daar ontmoet ze Four, hun trainer. De eerste paar weken moet ze trainen om hoger op te kunnen komen. Niet iedereen mag namelijk zomaar bij Dauntless horen. Als Tris door de eerste ronde komt, moeten ze in simulaties hun grootste angsten overwinnen. Maar al gauw krijgt Four door dat de simulaties niet bij Tris werken. Tris is er namelijk bewust van dat alles niet echt is en dat komt doordat ze Divergent is. Maar ze is niet de enige. Four is namelijk ook Divergent. Tris en Four worden op een gegeven moment verliefd. Jeanine Matthews, de leidster van Erudite, wilt de leidende factie Abnegation naar beneden halen. Zij is er namelijk van overtuigd dat Erudite zou moeten leiden. Maar ze wilt niet alleen Abnegation naar beneden halen, ze wilt ook alle Divergents weg hebben. Ze gaat dus op een Divergent jacht. Tris en Four moeten vechten voor hun leven en die van hun dierbaren.
Ook van deze film is een boekenreeks die bestaat uit drie boeken. Plus nog een boek over het verhaal van Four zelf. Iedereen vergelijkt Divergent met The Hunger Games. Dat is ook wel een beetje zo, maar als je kijkt naar het verhaallijn dan zijn het toch twee heel andere verhalen. Dus als je een liefhebber bent van The Hunger Games, dan moet je Divergent ook echt gezien hebben!


#3 The Maze Runner
En dan mijn derde favoriete film is The Maze Runner. De 16 jarige Thomas komt plotseling terecht in ‘’The Box’’ (een lift). The Box brengt hem naar ‘’The Glade’’. Thomas kan zich helemaal niks meer herinneren, zelfs zijn eigen naam niet.The Glade is een wereld die omringd wordt door mega grote grijze muren. Daar buiten is namelijk een doolhof. In The Glade leven nog meer tienerjongens zoals Thomas. Elke maand komt namelijk weer een nieuwe jongen erbij. De jongens die daar leven noemen zichzelf Gladers. Iedereen heeft zijn eigen taak. Landbouw, koken, schoonmaken en nog meer. Zo heb je ook de Runners. Zij gaan overdag het doolhof heen om alles in kaart te brengen. Maar ze moeten wel voordat de nacht valt terug keren naar The Glade. ’s Avonds gaan namelijk de stenen muren dicht, om de Grievers (monsterlijke wezens die in het doolhof wonen) in het doolhof te houden. Als iemand niet op tijd terug is en vast komt te zitten in het doolhof, overleeft diegene het daar niet. Plots komt The Box nog een keer naar boven, wat niet normaal is aangezien The Box maar eens in de maand naar boven komt. Dit keer zit er een meisje, Teresa, in The Box met een briefje in haar handen en twee mysterieuze spuiten in haar broekzakken. Op het briefje staat dat zij de laatste ooit zal zijn. De twee spuiten genezen de jongens die gestoken zijn door een Griever. Uiteindelijk wordt Thomas ook een Runner en vinden ze een uitweg. Eenmaal uit het doolhof komen ze erachter dat ze deel uitmaakten van een experiment.
Ook is het weer zo met deze film, als je dol bent op de films van The Hunger Games en Divergent, dan zal je deze film ook geweldig vinden!


Mijn favoriete boeken:

#1 De boeken van John Green
Wie heeft nou niet een boek gelezen van John Green? Vooral The Fault In Our Stars, die ook verfilmd is, is een hele bekende. Maar naast The Fault In Our Stars heeft John Green nog een aantal geweldige boeken. Ik heb alle boeken gelezen en ik ben dol op al zijn boeken. Daarom ga ik ook niet beschrijven waar alle boeken over gaan, omdat dat anders veel te lang zal worden. Mijn tweede favoriet van hem is toch echt Paper Towns, die ook verfilmd wordt. Ik was natuurlijk super blij met dat nieuws, want Paper Towns is echt geweldig! En dan mijn derde favoriet is Will Grayson, Will Grayson. Deze boek heeft John Green geschreven samen met David Levithan. Ook deze is een aanrader!


#2 De boeken van The Hunger Games
The Hunger Games gaat over de 16 jarige Katniss Everdeen. Zij woont in Panem die is opgedeeld in 13 districten. Zij woont in het armste district, district 12. District 13 is namelijk verwoest door het Capitool (de hoofdstad) doordat de districten in opstand waren gekomen tegen het Capitool. De straf van de districten is dat ze elk jaar een jongen en een meisje moeten opofferen die moeten deelnemen aan ‘’The Hunger Games’’. Een televisie spel die bedacht is door het Capitool waarin 24 jonge vrouwen en mannen moeten vechten voor hun leven. Maar één iemand kan de Spelen winnen en er levend uit komen. Als Katniss haar zusje, Prim, wordt getrokken tijdens de boete, geeft Katniss haarzelf vrijwillig op om de plaats van Prim in te nemen. Samen met Peeta Mellark wordt ze gebracht naar het Capitool waar alle voorbereidingen worden getroffen voor de Spelen. Daar mogen ze ook trainen voordat ze de arena in moeten. In de arena zullen Katniss en Peeta zich voordoen als een verliefd stelletje. Op deze manier winnen ze meer sponsors. Sponsors zijn rijke lui van het Capitool. Als jij hun favoriet bent in de Spelen, dan zullen zij je overlevingsmiddelen sturen van buiten af. Tijdens de Spelen wordt een nieuwe regel ingevoerd. Er kunnen twee winnaars zijn, maar alleen als de twee winnaars uit hetzelfde district komen. Katniss en Peeta zijn allebei nog in leven. Katniss zoekt Peeta weer op, die zwaar gewond is. Samen winnen ze de Spelen. Maar op het laatste moment wordt de nieuwe regel weer ingetrokken. Één iemand kan de Spelen winnen. Katniss en Peeta besluiten om allebei zelfmoord te plegen met giftige bessen. Zo zetten ze de Spelmakers voorschut, dus wordt er besloten (voordat ze de bessen aten) dat ze allebei hebben gewonnen. Allebei opgelucht komen ze de arena uit. Maar daar blijft het niet bij. Wat Katniss had gedaan, werd als verzet gezien tegen het Capitool. In de volgende twee boeken lees je hoe Katniss opnieuw de arena in moet en hoe ze vecht tegen het Capitool. De boeken vindt ik echt geweldig, ik heb ze alle drie al iets van 5 keer gelezen. Ik vindt de boeken ook 10 keer beter dan de films, maar dat is meestal zo. 


En dan nu even een kort lijstje waar ik snel doorheen zal gaan. Aangezien ik meer dol ben op lezen, heb ik dus aardig veel boeken waar ik heel graag uitgebreid over zou willen schrijven, maar dan wordt het artikel toch echt te lang. Dus hier een snel overzicht van mijn andere favoriete boeken!

#3. The Maze Runner.
Over de eerste film heb ik al een stukje geschreven, maar de boekenserie bestaat uit 4 boeken. Op dit moment ben ik bezig met het eerste boek.

#4. De boeken van Beautiful Creatures. 
Ook van het eerste boek is een film. Maar de film viel zo zwaar tegen, dat ze gestopt zijn met het maken van de films. Nadat ik de film had gezien, had ik besloten om de boeken een kans te geven. Mijn moeder had namelijk de eerste twee delen al gelezen, dus die mocht ik na haar lezen. En ik kan je eerlijk vertellen dat ik ze echt super vond. Zo veel beter dan de eerste film. Ik vindt het gewoon echt zonde hoe waardeloos ze de film hadden gemaakt vergeleken met het boek. De boekenreeks van Beautiful Creatures bestaat uit 4 boeken die ik alle 4 met heel veel plezier heb gelezen.


#5 De boeken van Divergent
Ik had dus al uitgelegd waar Divergent over gaat. Divergent bestaat uit 3 boeken. Divergent, Insurgent en Allegiant. Daarnaast hebben ze ook een apart boek geschreven over Tobias Eaton genaamd ''Four''. Ook ben ik helemaal weg van deze boeken. Toen ''Four'' uitkwam, werd mijn fangirl modus geactiveerd. Toen ik in de winkel vroeg naar het boek (ik kocht namelijk de Engelse versie) zei de verkoper al: '' Oh, hier hebben we zeker nog een fan?''. De man kon gewoon van mijn gezicht af lezen dat ik niet kon wachten om het boek in mijn handen te hebben. De boeken zijn echt geweldig geschreven. Het enige minpuntje in het laatste boek vind ik dat het irritant las. Het ene hoofdstuk was je Tobias en het andere hoofdstuk was je weer Tris. Dit was erg verwarrend, maar daar raakte ik vanzelf aan gewend. 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Ik moet zelf toegeven, ik ben niet goed in het beschrijven van films, series en boeken. Maar oefening baart kunst! En sowieso had ik veel plezier in het schrijven van deze post, daar gaat het ook vooral om! Ik hoop dat jullie wat hadden aan dit lijstje en dat ik jullie er een beetje mee heb geïnspireerd. 

xoxo' Chelsey


Geen opmerkingen