♥ DIVERGENT MARATHON ♥ 17 MAART 2015

Hee, hallo! Als een echte Divergent fan moest ik uiteraard naar de Divergent marathon gaan in de bioscoop. Op 17 maart ging ik samen met mijn mede Divergent verslaafde Esmee naar de marathon en het leek mij wel leuk om er wat over te schrijven. We hebben namelijk niet alleen Divergent gekeken, maar ook het tweede deel uit de serie genaamd Insurgent! Wij hebben in ieder geval enorm genoten, vooral van Theo James ;)


Helemaal bepakt met eten zijn wij naar de JT bioscoop in Alkmaar gegaan. Als eerste zou je dan Divergent gaan kijken, die begon om 21.15. Maar wij waren er veel te vroeg. We hadden toen ook expres niet meteen popcorn gehaald, want anders wisten we wel weer dat die op zou zijn voordat de eerste film zou beginnen. Dus vlak voor tijd hadden wij popcorn gehaald. Divergent was net 10 minuten bezig en de bak was alweer op! Ook realiseerden we ons dat het de derde keer was dat wij Divergent zouden zien in de bioscoop. Ja, toen Divergent net in de bioscoop was, waren wij er 2 keer heen geweest. Maar hij blijft geweldig! Helaas zaten er een paar irritante mensen bij ons in die zaal die continu heen en weer liepen tijdens de film. De man die zat zelfs rustig te bellen in de bioscoop. Gelukkig gingen ze vlak voordat Divergent was afgelopen weg en ze kwamen (gelukkig!) ook niet meer terug. Na de eerste film was er pas een pauze en zou Insurgent beginnen om precies 12 uur 's nachts. Hoe leuk! Wat wel een min puntje was, was dat het echt heel koud werd in de bioscoop. Vlak voordat wij naar de bioscoop gingen, zei mijn moeder nog: ''Ik zou een dekentje meenemen als ik jou was.''. Ik dacht dat ze gewoon een grapje maakte, maar had toch spijt dat ik geen dekentje had meegenomen. Het was namelijk echt koud! Maar dat weerhield ons er natuurlijk niet van om Insurgent te gaan kijken.


Om 12 uur 's nachts was het lange wachten eindelijk voorbij. We hadden echt enorm uitgekeken naar Insurgent. Allebei hadden we alle boeken gelezen, dus we waren wel bang dat Insurgent ons erg tegen zou vallen. Na de trailers die en previews die we hadden gezien van de film, waren we bang dat de film totaal anders zou zijn. Maar dat was gelukkig niet zo! Er missen natuurlijk wel een aantal dingen, maar alsnog was de film super! Ik vond het eerst raar dat ze die box erin hadden gedaan. Ik denk dat ze dat deden, zodat de film niet in 2 delen moest gesplitst worden. Door die box vallen alle puzzel stukjes uiteindelijk wel in elkaar. Waar ik wel van baalde, is dat ze niet de scene erin hebben gedaan dat Tris en Four het serum van vriendschap moesten innemen. Ik was daar zo benieuwd naar! En het leek mij ook gewoon een scene vol met humor. Maar helaas.. ik hoop stiekem dat deze scene op de DVD komt te staan bij het bonusmateriaal, maar grote kans dat dat natuurlijk niet het geval is. Waar ik ook blij om was, is dat Uriah eindelijk te zien is in de film! En de acteur die hem speelt lijkt sprekend op de Uriah die ik altijd in mijn hoofd had tijdens het lezen. Een erg goede keus dus.

Verder hebben wij enorm genoten van beide films (vooral van Theo James). Divergent was gewoon in 2D, maar Insurgent was in 3D wat erg spectaculair was. Tenminste, dat vonden wij. Dus als jij ook dol bent op de boeken van Divergent en je hebt Insurgent nog niet gezien, race dan snel naar de dichts bijzijnde bioscoop want hij is GE-WEL-DIG! Hier ook even de trailer waar je gerust even van mag genieten ;)


xoxo' Chelsey

Geen opmerkingen