♥ MILKYWAY KOEKJES BAKKEN ♥

Hoi allemaal! Afgelopen vrijdag ging ik naar Esmee. We waren eerst van plan om de Oreo lasagna te maken, maar zijn toch gegaan voor de Milkyway koekjes volgens het recept van Foodgloss! Normaal gesproken gaat altijd alles mis bij ons als wij samen wat gaan maken. Dit keer was het toch wel goed gelukt en ik wilde het recept graag met jullie delen. Dus lees snel verder voor het recept en de stappen.


Wat heb je allemaal nodig?
- 250 gram bloem
- 120 gram kristalsuiker
- 90 gram roomboter
- 1 ei
- 2 theelepels vanillesuiker (wij hebben gewoon 1 zakje vanillesuiker gebruikt)
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Een beetje zout
- 14 MilkyWays

En dan nu aan de slag!

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2. Doe de suiker, de boter en het ei in een beslagkom. Dit klop je dan even door met een mixer.

Stap 3. In een andere kom doe je de bloem met wat bakpoeder. Dan doe je er nog een klein beetje zout bij. Meng dit door met een spatel.

Stap 4. Als je de bloem, bakpoeder en het kleine beetje zout goed door elkaar hebt geroerd met een spatel, doe je dit bij de kom met de suiker, boter en het ei. Dit kan je mengen met een mixer, maar kan je eventueel ook met een spatel doen.


Stap 5. Dan is het nu tijd voor de MilkyWays! Snij alle 14 MilkyWays in kleine stukjes. Je kan natuurlijk zelf bepalen hoe groot jij wilt dat de stukjes worden. Doe vervolgens een groot deel van de stukjes MilkyWays bij het deeg en dit ga je dan goed kneden.Stap 6. Pak een bakplaat erbij met wat bakpapier erop. Met een ijsschep kan je bolletjes maken uit het deeg. Erg handig, want dan hebben de koekjes meteen een goede vorm! De bolletjes deeg verdeel je over de bakplaat. Maar let op! Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte zit tussen de bolletjes. Je hoeft de bolletjes ook niet plat te maken, want dat gaat vanzelf in de oven.


Stap 7. Voordat je de bolletjes in de oven doet, doe je nog wat stukjes MilkyWays boven op de bolletjes.

Stap 8. Dan kunnen de bolletjes de oven in! Wij hebben ze gebakt voor 10 minuten op 180 graden. Hou het wel goed in de gaten. Bij ons duurde het wel iets langer dan 10 minuten totdat ze helemaal goed waren. Ik denk dat dit ook verschilt per oven.

Stap 9. Na ongeveer 10 minuten haal je ze weer uit de oven en klaar! Laat ze nog een beetje afkoelen en smullen maar! Wij hadden twee ladingen gemaakt en alles is ook op. Ze zijn zó heerlijk. Om je vingers bij op te eten!

En wat vinden jullie van dit recept? Ik vind de koekjes echt heerlijk. Ze zijn dan niet net zo mooi geworden als die van Foodgloss, maar ze zijn (denk ik) wel even lekker. Ze zijn ook echt van die heerlijke ''chewy'' koekjes. Ik ben er echt dol op en ben ook van plan om dit recept vaker te gaan gebruiken. Het leuke is ook dat dit een basis recept is. Als je geen MilkyWays lust, kan je de MilkyWays ook vervangen door iets wat je zelf echt heerlijk vind!


xoxo' Chelsey
@xChelseyy_

1 opmerking

  1. Waaaat? Waarom wist ik dit nog niet eerder:( ziet er echt heerlijk uit <3333

    BeantwoordenVerwijderen