♥ OPLEIDING KIEZEN: MIJN VERHAAL ♥

Even iets totaal anders. Geen beauty reviews of andere artikelen. Dit keer iets wat te maken heeft met school! Eigenlijk iets waar je het liefst niet aan denkt natuurlijk, maar wel erg belangrijk. De meesten moeten nu een opleiding of vervolgopleiding gaan kiezen. Voor degenen die nog totaal niet weten wat ze hierna willen gaan doen is het erg lastig. Ik kan mijzelf daar absoluut in herkennen. Daarom wilde ik graag een artikel schrijven over hoe ik mijn opleiding heb gekozen. Dus zit jij ook in de knoop met jezelf en weet je echt niet wat je nu moet? Lees dan snel verder!


Momenteel zit ik al 2 jaar op het MBO. Ik doe de opleiding Bedrijfsadministratie niveau 4. Maar voordat ik naar het MBO ging, had ik echt geen flauw idee wat voor opleiding ik wilde gaan doen. Beroepskeuzetesten maken had bij mij ook niet super veel zin. Er kwam toch telkens transport en logistiek uit. Je snapt best wel dat dat mij niet bepaald interesseert. Veel mensen zeiden al tegen mij dat ik administratie moet gaan doen als ik nog niet weet wat ik wil gaan doen. Administratie? Dood saai! Maar ben er uiteindelijk toch voor gegaan. Ik had mijzelf aangemeld voor Administratie niveau 4, maar omdat ik alleen geen 7 stond voor wiskunde op mijn SE lijst mocht ik alleen niveau 3 doen. Nou, prima. Vlak voor de zomervakantie moest ik op school komen om mijn VMBO diploma en mijn CE cijferlijst te laten zien. Op mijn CE cijferlijst waren alle cijfers hoger dan een 7, dus je kan wel raden dat ze toen zeiden dat ik wel niveau 4 mocht gaan doen. Maar daar was het al te laat voor. Ik had alles afgerond en alle boeken al besteld. Dus toch maar niveau 3 gaan doen.

Normaal gesproken duurt de niveau 3 opleiding twee jaar, maar omdat ik zulke goede resultaten haalde mocht ik na 1 jaar al doorstromen naar niveau 4. Ik was inmiddels ook al op stage geweest voor 10 weken bij het Centraal Bureau van het Clusius College. Daar had ik echt een super leuke stage en ik leerde veel. Maar waar ik wel achterkwam, was dat ik mijzelf dit beroep niet 30 jaar lang zag doen. Ik vind het werk leuk om te doen en ik ben er ook goed in, maar ik zie dit niet als het beroep wat ik voor de rest van mijn leven zou willen doen. Dus ik ben toch weer op zoektocht gegaan. Dit keer geen beroepskeuzetesten gedaan, die helpen toch voor geen meter bij mij. Ik was wel van plan om niveau 4 te gaan afronden, zodat ik daarna meteen naar het HBO kan. Gefocust op HBO opleidingen ging ik rond zoeken op het internet. Ik kwam uit op de website van InHolland, klikte op een aantal random opleidingen die mij wel leuk leken en zo ben ik op de opleiding gekomen die ik hierna wil gaan doen!


Maar welke opleiding wil ik hierna gaan doen op het HBO? Leisure Management op het HBO InHolland in Diemen. Ik zat eerst te twijfelen tussen deze opleiding en Communicatie. Maar heb toch besloten om voor Leisure Management te gaan. Het is ook iets wat mij enorm interesseert en ik zie mij dit beroep ook later uitvoeren. Nu alleen nog Bedrijfsadministratie niveau 4 afronden en dan kan ik naar het HBO. En wat ook nog eens handig is, is dat ik administratie ook nodig ga hebben bij deze opleiding. Ik zat namelijk te kijken naar wat voor vakken ik zal krijgen en ik zag dat er ook een stukje financieel om de hoek komt kijken. Daarom ben ik ook wel blij dat ik toch bedrijfsadministratie ben gaan doen, want het komt ik bijna alle opleiding weer terug. 

Ben jij ook nog steeds opzoek en weet je echt geen raad? Kijk verder dan je neus lang is! Verdiep je in de websites van scholen en kijk naar wat voor opleidingen ze allemaal te bieden hebben. Je kan natuurlijk een beroepskeuzetest doen, maar bij mij kwam er steeds niks zinnigs uit. Laat je ook informeren door anderen, je vrienden, familie, kennissen etc. En kijk waar jouw interesses naar uit gaan. Je moet natuurlijk wel voor een opleiding kiezen die je ook daadwerkelijk leuk vindt, anders verspil je je tijd en dat is erg zonde. Want je weet wat ze zeggen: ''If you aren't doing what you love, then you're just waisting your time.''


xoxo' Chelsey
@xChelseyy_

Geen opmerkingen