♥ KINGSDAY 2015 - KINGSLAND! ♥

27 april was het weer zo ver: Koningsdag! Normaal zit ik elk jaar met Koninginnedag in Slagharen met mijn familie en vorig jaar met Koningsdag was ik ook nergens heen geweest. Dus dit jaar vond ik dat ik toch echt ergens heen moest gaan. Mijn keuze werd al snel gemaakt: Kingsland in Amsterdam! Samen met Esmee en Anouk ben ik naar het festival geweest dat zich bevond bij Amsterdam RAI en hebben we een onwijs leuke dag gehad!Een tijdje geleden kon je je aanmelden voor early bird tickets. Ik had mij daar voor aangemeld, maar was het totaal vergeten. Ik wist wel wanneer de kaarten in de verkoop zouden gaan, dus ik zat die ochtend al start klaar. Tijdens het wachten zag ik in mijn junk mail een mailtje van Kingsland met daarin een linkje voor de early bird tickets die ook nog eens goedkoper waren. Als de malle ging klikte ik op de link. Na ongeveer 2 minuutjes wachten kon ik de kaarten al bestellen, terwijl sommigen wel een half uur/drie kwartier moesten wachten. Toen ik de kaarten eenmaal had besteld was ik enorm blij, vooral toen ik de line-up zag. Ik wist het al meteen: dit wordt feesten!


Maandag 27 april om half 11 in de ochtend zaten wij in de trein richting Amsterdam. We moesten ook nog een stuk met de metro, wat eerst een gedoe was. We hadden namelijk de verkeerde metro richting Gein genomen. Maar we kwamen er uiteindelijk wel. Omdat station RAI zelf dicht was, moesten wij uitstappen op station Amsterdam Zuid en moesten we echt een flink stuk lopen. Eenmaal daar, waren we snel binnen. Het was rond kwart over 12, het festival zelf begon om 12 uur dus we hoefde niet in een drukke rij te wachten. Maar toen moesten wij nog tokens halen om drankjes te kunnen halen. En die rijen waren wel abnormaal. Wat ik wel vreselijk vond, was dat mensen gewoon gerust een sigaretje opstaken terwijl iedereen op elkaar gepropt stond. Ik rook niet, ik ben wel rook gewent omdat mijn moeder rookt, maar het is niet prettig om al die rook in je gezicht te krijgen terwijl je al helemaal geplet wordt. Ook waren en wat gasten die een jointje stonden te roken. Ik dacht bij mijzelf: moet dat nou echt in zo'n drukke rij?! Maar prima, nadat wij dat eindelijk hadden overleefd zagen we de prijzen van de tokens. Oei, best prijzig vind ik. Maar we hadden alle drie wat geld in gelegd, dus dat ging prima. Toen we eindelijk wat tokens hadden, werd het natuurlijk tijd voor een drankje en om naar de mainstage te gaan!

Mainstage
Terwijl Dannic al aan het draaien was, baanden wij ons een weg door de menigte. Het was nog niet onwijs druk, maar wij wilden toch een mooi plekje en ook zo dichtbij mogelijk. Toen we een mooi plekje hadden bemachtigd werd het tijd om te beginnen met los gaan! We hebben zeker genoten van de muziek en de sfeer was super. Geen gedoe met vervelende mensen. Je hebt natuurlijk wel dat mensen continu er langs moeten of per ongeluk op je voeten staan tijdens het springen, maar dat soort dingen heb je nou eenmaal bij een festival en vooral op zo'n druk festival. En vooral bij de mainstage was het druk, omdat daar natuurlijk de wat meer bekendere artiesten zouden optreden. Hele dag stonden we te springen, te dansen en te genieten. Ook het heerlijke weertje liet ons niet in de steek. De verwachtingen van het weer vielen ons tegen, maar gelukkig scheen het zonnetje vol op! Het was een erg mooie dag en ook een super leuk dagje. We merkten wel dat de meeste mensen voor Martin Garrix kwamen. Toen Martin Garrix klaar was, stroomde het leeg bij de mainstage! Vonden wij natuurlijk geen probleem, wij konden meteen een stuk meer naar voren voor Showtek.Wij waren wel wat eerder weggegaan om de drukte te vermijden. Er werd al tegen mij gezegd dat het dramatisch zou worden met de treinen, dus leek het mij verstandig om wat eerder weg te gaan. De metro was wel vol, maar de treinen vielen hartstikke mee. Er vielen helaas wel een paar dingen tegen: de treinen reden niet verder dan Amsterdam Centraal in verband met Koningsdag. Op Centraal station moesten wij dus overstappen. Geen probleem. Maar eenmaal in de trein richting Uitgeest kregen wij te horen dat de treinen niet verder zouden gaan dan Uitgeest omdat er iemand voor de trein was gesprongen. Wij moesten naar Heiloo, dus dat was enorm balen. Gelukkig stond er een bus voor ons klaar die ons naar station Alkmaar bracht en vervolgens werden wij door de vader van Anouk gebracht naar station Heiloo. Toch blij dat wij eerder weg waren gegaan, want we waren rond half 10 eindelijk weer in Heiloo. In Heiloo waren we nog even naar het Oranje Bal geweest en daarna was het einde van de dag alweer in zicht. We moesten alle drie de dag erna namelijk gewoon weer naar school. Maar het was een geslaagd dagje! En ik kan alvast zeggen: tot volgend jaar Kingsland!


xoxo' Chelsey
@xChelseyy_

Geen opmerkingen