♥ 10 IRRITATIES BIJ EEN CONCERT ♥

Concerten zijn enorm leuk, vooral als het van een van je favoriete artiesten is. De sfeer is er geweldig en je kan de hele avond (vals) mee zingen en op en neer springen. Maar alle leukigheid neemt ook irritaties met zich mee. Ik ben naar al heel wat concerten geweest en er komen zeker nog meer aan. En bij elk concert heb ik wel weer een irritatie, dus leek het mij wel leuk om er een artikel over te schrijven. Vooral om er even lekker over te zeiken tegenover jullie, haha :).


1. Langere mensen die voor je staan.
Dit probleem herkent iedereen wel. Als je staanplaatsen hebt en je hebt net een mooi plaatsje, gaat er iemand voor je staan die een stuk langer is dan jij waardoor je zelf bijna niks meer ziet. Gelukkig heb ik dit tot nu toe alleen nog bij Kingsland gehad. Maar toen ik bij Maroon 5 was waren wij front row. Achter mij stonden een paar meiden die veeeel kleiner waren, maar voor hun stonden er twee meiden die super lang waren. Ze vroegen heel vriendelijk aan hun of zij voor hun mochten staan zodat de langere meiden over hun keken, maar de langere meiden liepen alleen te zeuren dat er geen plek is blabla. Toen had ik tegen de twee kleinere meiden gezegd dat ze voor mij mochten staan. Ik zag het nog steeds perfect en hun konden gelukkig toch nog wat van het concert zien.


2. Mensen die er continu langs moeten.
Pfoeh, wat erger ik mij hier altijd zo erg aan bij festivals. Dan heb je net een mooi plekje, sta je lekker te dansen en te springen en dan heb je altijd wel weer een hele stoet mensen die precies langs jou moeten. Op festivals sta je al op elkaar gepropt, dus dan sta je een half uur stil, te wachten totdat de mensen langs je zijn gegaan. En ik vind het al helemaal vreselijk als ze dan met een dienblad vol met bier erlangs moeten. Als je even mazzel hebt, krijg je het nog over je heen ook.

3. Duwen.
Dit had ik laatst bij het concert van Maroon 5. Wij wilden front row, dus vanaf half 2 's middags stonden wij al voor het Ziggo Dome. Om half 7 gingen de deuren open en konden we eindelijk naar binnen. Maar de security waarschuwde al dat er niet geduwd mag worden. Toen de poorten open gingen, moest de security mij overeind houden omdat ik gewoon echt omver werd geduwd. Ik snap het nut niet van het duwen. Ik snap wel dat je zo snel mogelijk naar binnen wilt om een mooi plekje te bemachtigen, maar met duwen ga je niet ver komen. Zorgt alleen maar voor ongelukken en als de security je pakt, dan mag je weer helemaal achteraan aansluiten. Daar gaat je plekje dan!


4. Gillende meiden tijdens een speech.
In maart was ik naar The Script. We hadden dit keer gewoon zitplaatsen. Het was een geweldig concert. Op een gegeven moment vroeg de zanger van The Script, Danny, of iedereen voor een moment stil wilden zijn omdat hij iets wilde vertellen. Het hele Ziggo Dome hield zijn mond dicht, maar precies naast ons waren een paar meiden die hun kans wilden pakken en keihard begonnen te gillen en dingen naar ze te schreeuwen waardoor wij helemaal niks meer hoorde van de speech. Het hele concert konden ze gillen en schreeuwen, maar precies op zo'n moment gooien ze het eruit.

5. Lange rijen voor de wc en de muntjes.
Een van de grootste irritaties van allemaal. Lange rijen voor de wc's en de muntjes. Als je echt heel nodig moet, sta je een hele tijd te wachten omdat er maar een paar wc's zijn. En als je net pech hebt, begint de show al of er zijn mensen die gewoon voordringen (wat dus heel vaak gebeurt). Bij Kingsland hadden ze heel veel munten apparaten, maar alsnog stond voor elk apparaat ontiegelijk lange rijen. Wij hadden ook nog eens het geluk dat de mensen voor ons rustig begonnen te blowen (bah wat vind ik dat toch stinken). Maar goed, het hoort er eenmaal bij maar toch irriteren de meeste mensen zich er wel aan. Wij houden eenmaal niet van te lang wachten.

6. Ruzies.
Ja, ruzies komen zeker voor bij concerten en festivals. En laat ik nou net een pechvogel zijn. Ik heb altijd wel wat bij dat soort dingen. Tijdens Kingsland was er een gozer die achter mij stond, hij stond met zijn rug naar mij toe. Maar hij liep de hele tijd tegen mij aan te duwen en zijn ellebogen stoken de hele tijd in mijn rug. En als hij begon te springen werd ik omver gebonjourd. Er werd ook helemaal geen sorry gezegd. Ik was het dus zoals je kunt raden na een tijdje zat en gaf hem gewoon een duw terug. Dat werd natuurlijk niet gewaardeerd. Of toen laatst bij Maroon 5. Adam Levine deed zijn vest uit en gooide die onze kant op, maar er waren een stel meiden van 15 naast ons. Mijn vriendin, Anouk, had het vest te pakken. Dat konden de meiden naast ons niet hebben dus die begonnen Anouk te krabben, te slaan en aan haar haren te trekken. Dit liep ook uit tot 1 groot drama waardoor ik mijn favoriete nummer van Maroon 5 moest missen. Gelukkig gingen ze uiteindelijk ergens anders staan.


7. Selfie sticks.
Selfie sticks, erg leuk die dingen hoor. Heb er zelf ook een. Maar neem ze alsjeblieft niet mee naar een concert of festival. Ze zijn tegenwoordig ook niet meer toegestaan bij concerten en festivals. Ze zijn gewoon erg hinderlijk voor de mensen om je heen. Ik heb al een paar keer een selfie stick in mijn bakkes gekregen, omdat degene met de selfie stick begon te springen. Al helemaal als je een mooi plekje hebt met goed zicht, neem dan gewoon geen selfie stick mee.

8. Eten en drinken is duur.
Ze slaan er zeker hun slaatje uit bij concerten en festivals. Voor een patatje betaal je vaak 2,5 munten, wat jou dan uiteindelijk zo'n €6,00 heeft gekost. Gewoon belachelijk, klaar.

9. Lang wachten bij de merchandise.
Altijd als ik naar een concert ga, wil ik een herinnering meenemen. Vaak koop ik dan ook een t-shirt. Maar wat is het toch altijd druk bij de merchandise stands. En als je even mazzel hebt staat er wel iemand voor je die alles apart en van dichtbij wilt bekijken, die de kwaliteit wilt testen en ook nog wilt kijken welke maat beter is voor diegene. Dan sta je 15 minuten te wachten totdat degene voor je klaar is en dan heeft diegene uiteindelijk toch maar niks gekocht. Bij Maroon 5 waren wij als een van de eerste binnen, dus toen konden wij meteen naar de stands en waren we ook meteen aan de beurt. Misschien moet ik voortaan dan maar bij elk concert front row gaan, haha.


10. Als het concert afgelopen is, je weg naar buiten vinden.
Dit vind ik altijd zo vreselijk, vooral als je dan zitplaatsen hebt. Zodra het concert is afgelopen, dan stroomt de zaal leeg. Als je zitplaatsen hebt, dan sta je een half uur bij je plek te wachten totdat je jezelf eindelijk tussen de menigte kunt proppen en dan moet je nog de trap op of af zien te komen.

Maar naast de irritaties blijven concerten geweldig. De sfeer is er geweldig, iedereen zingt en danst mee en je gaat zelf natuurlijk ook uit je dak. Of je bent een stille genieter, dat kan natuurlijk ook.

xoxo' Chelsey
@xChelseyy_ 

Geen opmerkingen