♥ OREO BARK ♥

Laatst kwam ik een ongelofelijk lekker recept tegen op Facebook. Het was namelijk een video waarin ze lieten zien hoe je ''Oreo Bark'' kunt maken.  Dit zag er zo heerlijk uit, dat ik en Esmee meteen besloten om het zelf zo snel mogelijk te gaan maken. En omdat mijn artikelen over recepten relatief vaak gelezen worden, besloot ik om het receptje hier voor jullie neer te zetten met uitleg!


Dit is het ultieme recept voor de luie mensen onder ons die trek hebben in een snack. Je hebt er absoluut niet veel voor nodig en het is zo klaar.

Wat heb je nodig?
- 2 of 3 repen witte chocolade
- 1 pak Oreo
- Bakplaat
- Bakpapier

Aan de slag!

Stap 1: Doe alle Oreo koekjes in een boterhamzakje en verpletter ze tot kleine stukjes Oreo. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een deegroller. Je mag natuurlijk zelf bepalen hoe klein of hoe groot jij de stukjes wilt hebben!

Stap 2: Breek de stukjes witte chocolade in kleinere stukken. Dit zal het gemakkelijker maken om ze straks te laten smelten. Let op: wij hadden 2 repen gebruikt, waardoor wij meer stukjes Oreo hadden dan witte chocolade. Daarom zou je 3 repen kunnen doen of je doet er minder Oreo doorheen ;)

Stap 3: Zet een pannetje op het vuur met een klein laagje water erin. Zet op het pannetje een klein bakje waar je straks de witte chocolade in gaat doen.

Stap 4: Doe de witte chocolade stukjes in het bakje. Blijf er bij staan en let goed op. Als de chocolade begint te smelten, roer dan met een lepel er door heen. Blijf dit goed doen om te voorkomen dat de chocolade zal aanbranden.

Stap 5: Dan doe je de stukjes Oreo in het bakje waar de gesmolten witte chocolade in zit. Roer dit door elkaar.

Stap 6: Pak dan een bakplaat erbij. Als je geen bakplaat hebt, kan je eventueel ook een taartvorm gebruiken. Doe er wat bakpapier in en tot slot doe je het mengsel van witte chocolade en stukjes Oreo op het bakpapier. Smeer dit een beetje uit tot een glad geheel. Je mag natuurlijk helemaal zelf weten hoe je het uitsmeert, het wordt toch hoe dan ook lekker.

Stap 7: Zet de bakplaat of taartvorm in de koelkast voor 20 minuten. Na 20 minuten haal je het eruit en breek je de ''bark'' in stukken. Als de bark na 20 minuten nog niet goed hard is, doe je hem er nog iets langer in.

Ons resultaat:

Zoals je kunt zien hadden wij te veel Oreo of te weinig witte chocolade. Maar het was alsnog heerlijk! Plus het is gemakkelijk te maken en snel klaar. Perfect voor als je een keer lui bent en trek hebt in een lekkere snack!


Hopelijk hebben jullie wat aan dit makkelijke receptje :)

xoxo' Chelsey
@xChelseyy_Geen opmerkingen