TO DO LIST ♥ DIY ♥

Heey allemaal! Vandaag heb ik mijn eerste DIY voor jullie. Ik ben dol op to do lijstjes. Vaak koop ik ze bij de Hema of bij de Action, maar de laatste tijd ben ik veel DIY's tegen gekomen op Pinterest en WeHeartIt van diverse manieren om jouw eigen to do lijstje te maken. De DIY met het fotolijstje is zeker mijn favoriet, neemt niet veel ruimte in beslag, je kan hem op je bureau zetten of ophangen en is natuurlijk heel handig. Wil je weten hoe je zo'n to do lijstje kunt maken? Lees dan snel verder!


Als eerste; wat heb je allemaal nodig?
- Fotolijstje 13x18 (Action, €0,85)
- Decoratie karton/papier A5 (Action, €1,39)
- Washi tape (Action, €0,79)
- Krijtbordmarkers (Action, 3 stuks voor €0,79)
- Diverse stickers
- Schaar
- Liniaal of een geodriehoek
- Watervaste stift


En dan nu maar aan de slag!

Stap 1: Maak het fotolijstje open, haal het voorbeeldje eruit. Kies een leuk stuk decoratie karton. Leg het voorbeeldje op jouw uitgekozen stuk karton. Op deze manier kan je het karton perfect op maat stellen zodat hij perfect in het lijstje past. Ik heb dunne lijntjes gezet op de witte kant van het decoratie karton en dit geknipt.Stap 3: Nadat ik het karton in de juiste maat had geknipt, hield ik nog een stuk karton over. Hiervan heb ik de witte kant gebruikt op ''To Do'' op te schrijven met een marker van de Hema. Ik moest dit stuk karton wel nog bijknippen. Je mag natuurlijk zelf bepalen hoe groot je dat stuk wilt hebben. Nadat ik ''To Do'' erop had geschreven, plakte ik hem op het grotere stuk karton met washi tape.Stap 4: Daarna pakte ik een notitieboekje erbij. Daaruit haalde ik een bladzijde. Deze bladzijde knipte ik zoals ik hem wilde hebben en heb deze toen ook op het karton geplakt met lijm onder ''To Do''. Dit ga je dan gebruiken om later op te schrijven.


Stap 5: Deze stap is vrij simpel. Gewoon je creativiteit de vrije loop laten gaan! Je kunt het lijstje gaan versieren met diverse stickers, zoals ik heb gedaan met wat stickers van de Hema. Of je gebruikt weer wat washi tape of glitters. Je kan hem natuurlijk versieren zoals je zelf wilt.


Stap 6: Doe het lijstje in het fotolijstje. Ik heb wel het voorbeeldje erachter gedaan, dit doe ik namelijk altijd. En dan kan je op het glas van het fotolijstje jouw to do dingen schrijven met de krijtbordmarkers van de Action!


En dan ben je klaar! Vrij simpel, maar je kan hem zo leuk maken zoals je zelf wilt. Plus hiermee verspil je geen papier. Als je je lijstje hebt afgewerkt, haal je alles weg met een doekje en kan je er weer nieuwe dingen op schrijven. Ik vind hem in ieder geval super handig! En het staat ook nog eens leuk op je bureau ;).


xoxo' Chelsey
@xChelseyy_

Geen opmerkingen