DE MEEST VOORKOMENDE OPMERKINGEN OVER MIJN NAAM

Chelsey, niet echt een naam die je vaak tegenkomt.  Tenminste, dat hoor ik dan van mensen om mij heen. Ik zelf vind mijn naam natuurlijk gewoontjes. Toch, elke keer als ik mij aan iemand voorstel, worden er van die typische opmerkingen gemaakt over mijn naam. En dan gaan die opmerkingen altijd over voetbal vanwege Chelsea FC. Zo’n momentje had ik net op mijn stage toen ik wat thee ging halen voor mij en mijn collega’s en toen bedacht ik me om een artikeltje te schrijven over de opmerkingen die over mijn naam worden gemaakt. Dit artikeltje zal totaal geen nut hebben, maar is misschien wel leuk om te lezen om je verstand op nul te zetten!


Alle opmerkingen heb ik al zo’n tig keer opnieuw en opnieuw gehoord.  Het zijn ook van die standaard opmerkingen, vaak nogal flauw. Meestal proberen mensen je ermee aan het lachen te maken en dat lukte op het begin ook wel, maar als je ze keer op keer hoort vervelen ze en kan je er niet meer zo om lachen. De opmerkingen zijn niet vervelend, maar ze mogen van mij wel eens met iets origineels komen.

1. ''Dan heet je broer vast Liverpool.'' 
Deze kreeg ik dus net te horen, maar deze heb ik zo vaak gehoord. Van kleins af aan zelfs. Toen ik nog jonger was, wist ik niet wat ze bedoelden met Liverpool. Nu uiteraard wel. Maar nee, mijn broertje heet geen Liverpool maar Dylan (ook wel een naam die je niet vaak hoort).

2. ''Jij bent zeker voor Arsenal?''
Om te gieren deze, nou niet dus. Dit is volgens mij wel de opmerking die ik het meest in mijn leven heb gehoord. Eerst zei ik altijd boos ‘’nee’’, maar tegenwoordig zeg ik vaak gewoon ja zodat zij dan ook weer een lachertje hebben. Mijn vriend heeft zelfs een Arsenal tenue, dus die had ik een keer aangedaan omdat hij dat zo graag wilde. Uiteraard moesten er foto’s gemaakt worden van ‘’Chelsey’’ in een ‘’Arsenal’’ tenue. Ha ha.3. ''Je bent zeker vernoemd naar de voetbalclub Chelsea?''
Best grappig dat mensen dan meteen denken dat ik naar de voetbalclub zelf vernoemd ben. Nope, mijn moeder vond Chelsey gewoon een mooie naam!

4. ''Ik wilde je bijna ten huwelijk vragen, maar helaas ben ik voor Arsenal.''
Oké, deze heb ik echt maar 1 keer gehoord, maar wilde het korte verhaaltje wel met jullie delen. Ik was namelijk op een zaterdagavond uit met een vriendin. Toen alles dicht ging stond ik buiten op het Waagplein te wachten op die vriendin. Een dronken gozer kwam op mij af gelopen. Hij vroeg: ‘’Was jij daarbij?’’, ook een flauwe grap. Dus ik antwoordde er heel droogjes ‘’aardbei’’ op. Volgens mij heb ik een dronken gozer nog nooit zo hard zien lachen om zo’n flauw grapje. Dus hij wilde zich voorstellen en toen ik mijn naam zei, zei hij: ‘’Oh, je heet Chelsey? Ja, ik wilde je bijna ten huwelijk vragen, maar helaas ben ik voor Arsenal!’’. Flauw. Gelukkig heb ik al een super leuk vriendje :).  
5. ''Je hebt gisteravond wel goed gespeeld hè!''
Ik heet misschien wel Chelsey, maar dat betekend niet dat ik het team zelf ben. En ik weet niet of ik goed heb gespeeld gisteravond.

Dat waren zo'n beetje de opmerkingen die ik het meest hoor. Het zijn er zeker wel meer, maar daar kan ik nu even niet op komen. Dit is eigenlijk meer een top 5. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen!

Worden er wel eens opmerkingen gemaakt over jouw naam? Zo ja, welke opmerking heb jij het meest gehoord? 

xoxo' Chelsey
@xChelseyy_


1 opmerking